I’d like to learn more about Campaign Creators!

leestijd

3 Tips voor een goede structuur van je Google Ads-account

Succes begint met structuur, althans dat is onze mening bij Conversie Partners. Zonder structuur is er geen overzicht. En zonder overzicht kun je niet meten of optimalisaties en aanpassingen succesvol zijn. Zeker op het gebied van online marketing is data van essentieel belang, want meten is weten. Wij geven je 3 tips voor meer structuur. Zo kun jij beter meten en sturen.

TIP 1 - Begin bij het begin: een goede campagnestructuur

Campagnes zijn de startblokken waar je mee begint. Op campagne-niveau bepaal je budget, taal en regio. Overzichtelijke campagnetitels zorgen voor rust en duidelijkheid in het Google Ads-account. Het belangrijkste hierbij is dat je een bepaalde campagne-opbouw selecteert omdat je verschillend beleid kunt en wilt kunnen maken tussen verschillende campagnes.

Tabel producten Conversie Partners

Structureer op basis van een duidelijk criterium

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om campagnes aan te maken voor verschillende productgroepen, showrooms, diensten of doelgroepen. Hoe je deze campagnetitels maakt is volledig aan jou, maar het is belangrijk om te bedenken welk beleid je gaat toepassen op basis van de verschillende campagnes. Om je een idee te geven, vind je hieronder een aantal voorbeelden.

Voorbeelden van een goede campagnestructuur

  • 2018 – Kinderkamer – Kasten
    • In deze campagne zijn alle advertentiegroepen gericht op verschillende soorten kasten die geschikt zijn voor kinderkamers.
  • Kinderboekenweek – 2018 – Activiteiten
    • In deze campagne zijn advertentiegroepen geplaatst rondom de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek van 2018.
  • NL – Opslag – Chemicaliën
    • In deze campagne zitten de advertentiegroepen met advertenties gericht op de opslag van chemicaliën.

Duidelijke titels

Het belangrijkste is dat de titels van de campagnes voor jou in één opslag duidelijk zijn, zodat je bij een analyse meteen weet welke advertentiegroepen en zoekwoorden bij de campagne horen.

BONUS TIP: Kijk voor het kiezen van een goede campagne structuur kritisch naar je website. Welke producten en/of diensten bied je aan? Wat wil je bereiken met je website? Wat zijn speciale acties of populaire items? Deze analyse van je website bieden een mooie basis voor het opzetten van je campagne structuur.

TIP 2: Splits je advertentiegroepen op de juiste manier

Combineer zoekwoorden met advertentieteksten

Op advertentiegroep-niveau combineer je zoekwoorden met advertentieteksten. Achter deze advertentieteksten zit een link naar een specifieke pagina op de website (landingspagina). De zoekwoorden leiden naar jouw advertenties. Die leiden weer naar jouw landingspagina, waar je uiteindelijk op converteert. Het is dus erg belangrijk dat de advertenties die je hebt opgesteld interessant zijn en verleiden tot klikken.

Maak verwachtingen waar

Wanneer bezoekers klikken, hebben zij verwachtingen. Het is van groot belang dat de inhoud en verwachtingen van een advertentie waargemaakt worden op een landingspagina, zo blijkt ook uit dit artikel dat wij eerder schreven. Zo belangrijk zelfs dat Google je beloont met een hogere kwaliteitsscore wanneer de inhoud van advertenties en landingspagina’s goed overeenkomen.

Zoekwoorden met dezelfde behoefte

Per advertentiegroep voeg je specifieke zoekwoorden toe, die allemaal te maken hebben met dezelfde behoefte. Denk hierbij aan alle zoekwoorden die kunnen duiden op een koopintentie. Bijvoorbeeld “wandelwagen kopen”, “wandelwagen online kopen” of “wandelwagen aanschaffen.” Of bijvoorbeeld “aannemer Amsterdam” of “bouwbedrijf Amsterdam”.

BONUS TIP: Splits je producten en diensten uit in verschillende advertentiegroepen. Op deze manier kun je gemakkelijk zien welke producten of diensten de meeste klikken en conversies genereren en kun je de advertentiegroepen gemakkelijk optimaliseren.

TIP 3: Kies je zoektermen zorgvuldig

Relevantie en kwaliteit

Wat doet iemand die op zoek is naar een oplossing voor een probleem? Hij of zij gaat Googlen. Deze persoon stelt Google bijvoorbeeld de vraag ‘waar koop ik een kinderwagen in Amsterdam?’ Verkopers van kinderwagens bieden online op bepaalde zoekwoorden uit de zin. De verkoper die het meest heeft geboden op een zoekwoord, bijvoorbeeld kinderwagen, en voldoet aan de kwaliteitscriteria verschijnt met zijn advertentie op Google.

Vergroot je vindbaarheid

Om gevonden te worden op Google zijn goede zoekwoorden van essentieel belang. Niet alleen voor de zichtbaarheid van je advertenties, maar ook voor de vindbaarheid van jouw website.

Uitsluiten van niet-relevante zoekwoorden

Naast het toevoegen van zoekwoorden is het uitsluiten van zoekwoorden ook belangrijk voor het succes van je Ads-account. Door te kijken naar de zoektermen in je Ads-account, kun je zien op welke termen je wordt gevonden. Zitten hier woorden tussen die je liever niet hebt? Dan kun je deze uitsluiten. Word je bijvoorbeeld ook gevonden op ‘tweedehands Kinderwagen Amsterdam’, maar heb jij alleen maar nieuwe modellen op voorraad? Dan kun je ‘tweedehands’ uitsluiten om de relevantie te verhogen.

Wil je meer weten over het het belang van goede zoekwoorden? Lees dan ook ons andere blog.

BONUS TIP: Begin bij het opzetten van je Google Ads-account met Modified Broad-, Zinsdeel- en Exact-zoekwoorden. Deze structuur biedt een goede basis voor het analyseren en optimaliseren van je account. Aan de hand van zoekterm-analyse kun je altijd nog woorden toevoegen of uitsluiten.

Een goede campagnestructuur bedenken voor Google Ads kost tijd en staat niet in een keer. Ook is er geen formule voor succes. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de belangrijkste punten voor jouw bedrijf en goed blijft testen en optimaliseren. Uiteindelijk zal een goede structuur met verantwoorde keuzes resulteren in betere prestaties en meer conversies.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem eens een kijkje op onze website of neem contact op via 072-8200909. 

Tags: Google Ads

Meer traffic, leads en omzet met Inbound Marketing

Leer zelf alles over structurele en duurzame omzetgroei in ons eBook

Inbound-Marketing